Kukka

Tervetuloa

Julkaisemme artikkeleja aika ajoin lähinnä ’omaksi iloksi’ … emme siis odota laajaa lukijakuntaa. Olemme kuitenkin ilahtuneita jokaisesta klikkauksesta sivuillemme ja palautteesta! Kiitos jo etukäteen! raito.net on kokenut useita muutoksia niin ’teknisissä’ ratkaisuissa kuin sisällössä. Ajanmyötä WordPress on alustana osoittautunut sopivaksi valinnaksi samoin kuin kaupallisen web hotellin käyttö. WordPress etuja on helppokäyttöisyys sekä ’halpuus’. Kaupallisen web …

Tervetuloa Lue lisää »

Hauskaa Vappua

Toivotamme kaikille lukijoillemme Hauskaa Vappua! Kokoomus, kuten muutkin puolueet, järjesti Vappu juhlia ympäri maata. Me vierailimme Espoon Matinkylässä, kauppakeskus Iso Omenan vieressä järjestetyssä tilaisuudessa. Paikalla oli Kokoomuksesta Paula Uitti , Janne Tähtikunnas, Espoon kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä sekä kansanedustajat Noora Fagerström ja Pia Kauma. Osanottajille tarjottiin simaa ja munkkeja.

Lohikäärmepuu

Lohikäärmepuu

Katso, meidän lohikäärmepuu kukkii. Suosittelen lohikäärmepuuta kaikille, jotka haluavat näyttävän huonekasvin, joka on varsin helppo pitää hengissä, ja jonka kerrotaan myös toimivan tehokkaana ilmanpuhdistajana. Talvestakaan se ei ollut moksiskaan toisin kuin muut huonekasvit

Strömberginputos

Strömberginkoski

Strömberginkoski on pieni vesiputous Helsingin Pitäjänmäen läpi virtaavassa Mätäjoessa. Putouksessa vesi putoaa 3 metriä pystysuoran kallion yli. Paikka on Pitäjänmäen teollisuusalueen kupeessa tarjoten rauhallisen levähdyspaikan kiireellisille kaupunkilaisille. Se on myös hyvä retkikohde esim Espoon suunnalta tuleville pyöräilijöille. Espoon ja Helsingin pyörätieverkosto jaksaa hämmästyttää kattavuudellaan ja ulottuvuudellaan kerta toisensa jälkeen, etenkin jos harrastaa gravel pyöräilyä. Suosittelen …

Strömberginkoski Lue lisää »

Junipero Serra

Junipero Serra patsas

Valokuva arkistostani löytyi mielenkiintoinen kuva 2000-luvun alkupuolelta munkista joka osoittaa San Andreasin vajoamaa Highway 280 varrella San Franciscon eteläpuolella. ’Parantelin’ kuvaa sekä Photoshopella että Luminar Neolla parhaani mukaan. Kuvat alla vierekkäin. Voit itse arvailla kumpi on paranneltu ja kumpi alkuperäinen.

Kauppatori

Aurinkoinen kauppatori

Viimein kevät on saapunut. Mikäli vierailet Helsingissä, Kauppatori on ehdoton vierailukohde! Se on yksi Helsingin merkittävimmistä toreista ja sijaitsee historiallisen keskustan etelälaidalla Eteläsataman lahden perukassa. Vaikka vuosien saatossa sen merkitys paikallisille ruokakauppana on vähentynyt, sieltä voi edelleen ostaa vihanneksia, marjoja jne sekä nauttia kupin kahvia odotellessa seuraavaa rannikko kierrosta.

Kevät

Hyvää Pääsiäistä

Toivotamme kaikille lukijoillemme Hyvää Pääsiäistä 2023. Kuvassa kevään ensimmäiset narsissit. Hetki vielä, niin päästään puutarhatöihin!

Photography Wordpress

Kiire viikko edessäpäin

Tällä viikolla keskityn opiskeluun. Maanantaina ja tiistaina jatkan Photoshop perusteiden opiskelua. Keskiviikkona on vuorossa digitaalinen valokuvaus ja torstaina on vuorossa WordPress. Nämä kaikki kurssit ovat peruskursseja aloittelijoille. Vaikka osaakin perusteet valokuvauksesta, kuvankäsittelystä ja wordpress:stä halusin kerrata alkaa varmistaakseni, että minulla on ajantasaiset perustiedot kaikista näistä ’ennen jatko opintoja’.

Rantaraitti

Rantaraitti

Espoon Rantaraitin lienee yksi Espoon kirkkaimmista helmistä. Merenrantaa myötäilevä reitti yltää Helsingin rajoilta Espoo ja Kirkkonummen rajalle lähestulkoon yhtenäisenä. Pituutta reitillä on 40+ kilometriä. Rantaraittia kehitetään edelleen tontinomistajien (ymmärrettävästä?) vastustuksesta huolimatta.

Sunflower

Auringonkukka pelto

Sipoon kunta kylvää vuosittain auringokukan siemeniä kahdelle pellolle kunnan alueella. Näiltä pelloilta voi kuka tahansa käydä poimimassa auringonkukkia omaksi ja miksei muidenkin iloksi veloituksetta, toisin kuin esim Espoossa jossa veloitetaan pieni maksu. Hienoja nämä aurinkonkukkapellot! Otettiin muutama mukaan ja laitettiin kotona lasimaljakkoon grillikatoksen pöydälle. Tuottivat iloa aamuihin pitkään.