Valkoinen rannikko (Costa Blanca)

Vierailimme kesäkuun 2023 alussa Espanjassa Costa Blancalla kolmessa kaupungissa. Alla muutama kuva matkalta. Teksti on luotu tekoälyllä muutamin tarkennuksin ja korjauksin! Samoin käännökset.

Costa Blanca on yli 200 kilometriä pitkä Välimeren rannikkoalue Alicanten maakunnassa Espanjan kaakkoisosassa. Se ulottuu Dénian kaupungista pohjoisessa Pilar de la Horadadan kaupunkiin etelässä. Costa Blancan nimi tarkoittaa valkoista rannikkoa ja se keksittiin 1950-luvulla matkailun edistämiseksi. Alue on suosittu kohde myös suomalaisille. Costa Blancalla on monia viehättäviä rantakyliä, rauhallisia poukamia, kaupunkeja, joissa on laajoja rantoja ja rantakatuja, sekä luonnonkaunista sisämaata. Alueella voi nauttia Välimeren merestä ja auringosta, mukavista lomakeskuksista ja huippuluokan ravintoloista. 

Alicante

Alicante on kaupunki ja kunta Valencian itsehallintoalueella Espanjassa. Se on Alicanten maakunnan pääkaupunki ja historiallinen Välimeren satamakaupunki. Kaupungin väkiluku oli 337 482 vuonna 2020, mikä tekee siitä Valencian itsehallintoalueen toiseksi suurimman kaupungin. Alicante on tunnettu kilometrin pituisesta hiekkarannastaan, joka koristaa sen keskustaa, sekä kalaruoistaan, ostosmahdollisuuksistaan, vilkkaasta yöelämästään ja Välimeren lämpimästä ilmastostaan. Alicante on myös hyvä tukikohta tehdä päiväretkiä alueen muihin kohteisiin, kuten Benidormiin, Elcheen tai Tabarcaan. Alicanten historia ulottuu yli 7000 vuoden taakse. Alueella ovat vaikuttaneet muun muassa ibeerit, foinikialaiset, kreikkalaiset, roomalaiset, visigootit, arabialaiset ja kastilialaiset. Alicanten nimi juontaa juurensa arabiankielisestä nimestä al-Laqant ( اللَّقَنْت ), joka puolestaan heijastaa latinankielistä nimeä Lucentum ja kreikankielistä juurta Leuké ( Λευκή ), jotka molemmat tarkoittavat ”valkoista”.

Altea

Altea on viehättävä pikkukaupunki lähellä Alicantea Costa Blancalla. Sen asukasluku on noin 25 000 ja se on suosittu lomakohde erityisesti kesäkuukausina. Altea on säilyttänyt aitoa espanjalaista tunnelmaa ja se on tunnettu kauniista vanhastakaupungistaan, jossa on valkoisia taloja, sinikupolinen kirkko ja upeat näkymät merelle. Alteassa on myös pitkä hiekkaranta, vilkas rantakatu, monipuolisia ravintoloita ja kauppoja sekä mahdollisuuksia vesilajeihin ja golfiin. Altealla on rikas historia, joka ulottuu ibeerien, kreikkalaisten, roomalaisten ja arabien sivilisaatioihin. Altean nimi tulee arabiankielisestä nimestä al-Laqant ( اللَّقَنْت ), joka heijastaa latinankielistä nimeä Lucentum ja kreikankielistä juurta Leuké ( Λευκή ), jotka molemmat tarkoittavat “valkoista”.

Torrevieja

Torrevieja on rauhallinen pikkukaupunki Costa Blancalla, noin 50 kilometriä Alicantesta etelään. Torrevieja on suosittu rantakohde, joka on säilyttänyt aitoa espanjalaista tunnelmaa turismista huolimatta. Kaupungissa on noin 100 000 asukasta, joista puolet espanjalaisia ja loput ulkomaalaisia. Torrevieja oli alun perin suolakaivos- ja kalastajakylä. Nykyään kaupunki sopii matkailijoille, jotka nauttivat hyvästä ilmastosta, rauhallisesta ja rentouttavasta elämäntyylistä. Lapsiperheet ja eläkeläiset ovat valinneet tämän kohteen Espanjassa, mutta kaikille löytyy jotain nähtävää ja tekemistä. Alueella on luonnonpuistoja ja dyyniä, ja voit viettää aktiivilomaa vaikkapa patikoiden ja pyöräillen. Torrevieja on tunnettu myös kahdesta valtavasta suolajärvestään, La Matasta ja Torreviejasta, jotka ympäröivät moderneja asuntoalueita ja on julistettu luonnonpuistoksi. Suolajärvien sanotaan olevan terveysvaikutteisia erilaisiin vaivoihin.
Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *